N och O kullen

Jawa på dag 60

Idag har Jawa varit dräktig i 60 dagar. Äter mat som aldrig förr och mår toppen. Hon har fått sitt första calcium tillskott idag. Jag ger det tre dagar före och tre dagar efter valpning. Det där med tre dagar före stämmer väldigt sällan för mig så där blir det nån dag mer eller mindre. Jawa har också fått herpesvaccin. Jag brukar inte ge det till mina tikar men Jawa är en fodertik och fick byta miljö och det kan bli lite stressigt för henne med det nya plus saknaden av ”sin familj” och stress kan vara en faktor som gör att herpes bryter ut. Nu verkar det som min oro för det var helt obefogad, Jawa har hela tiden varit lugn, en i flocken och tagit plats. Hon har ju också varit här på besök många gånger, både kortare och längre och så har hon mamma Gina, pappa Barrak och mormor Cilla här.

Jawa inspekterar sin låda.
002
Gina ligger lugnt i sin. Valparna sover och äter. Det är tyst och rofyllt.
  004