I-kullen

Kan välja själva

Så var livet i lådan slut och en ny fas börjar i valparnas liv. Det är fortfarande snödrivor kvar inne på gården och tjälen är kvar i backen så valparna blir kvar inne ett tag till.

snö och kallt ute ur lådan

 

 

 

 

Men valparna är helt nöjda med att vara inne än så länge. Nu finns det mycket nytt att upptäcka när hela rummet är deras. Dom har också fått småka ”riktig” mat idag.

mat grisar bättre mat

 

 

 

 

Dom högg in på maten med stor aptit och uppförde sig som riktiga grisar. När Cilla sen fick komma in för att städa så ville dom hellre ha mat från henne. Nu når dom att dia från henne även när hon står upp.

sota-150x112 nät vatten egna beslut

 

 

 

 

Grisarna är riktigt söt när dom efter maten sen hjälper varandra att bli rena igen. Jag har satt upp galler för att dom inte ska krypa under sängen och det måste undersökas och Ikaros tyckte vattenskålen var spännande. Valparna börjar nu bli små personligheter. Ivana och Inka ligger på fårskinnet bakom Cilla, där det är varmast. Ikaros ligger vid dörren bakom vattenskålen, kallast, och Ilona hänger över kanten så där mitt emellan. Dom har själva valt var dom vill ligga. Små grejer men dom har ändå själva fattat ett beslut.