P-kullen

Laura och Idar

Laura började sitt löp den 8 februari och onsdagen den 19 åkte jag ner till Idar. Jag hade sedan länge fått lov av Ingegerd och Jocke att få använda honom och Idar bor numera tillsammans med sin dotter Alissa i Smedjebacken. Här är några bilder från deras första möte.
DSC_0022 DSC_0025 DSC_0024

 

 

 

Men det blev ingen parning. Laura bara lekte och flörtade. Men jag hade ju sett på min hane hemma att det borde vara rätt tid. Då får jag det generösa erbjudandet att låna med mig Idar hem. Väl hemma hos oss så går Idar in i flocken som om han vore hemma hos sig. Efter en stund, sent på kvällen, skulle jag släppa ut Laura och Idar men jag hinner inte öppna dörren förrän dom parar sig i hallen. Så den första parningen blev den 19 februari. Sen bodde Idar kvar hos oss till söndag då jag körde hem honom igen. Jag har alltid gillat Idar men dom här dagarna steg han ytterligare i mina ögon. Vilken underbar hund! Han äter sin mat, sover gott om nätterna hälsar glatt men lugnt på främmande människor. På fredag 21 parade han Laura igen. Dom var ute på innergården medan jag skottade snö utanför.
DSC06617 DSC06614 DSC06613 DSC06611 DSC06610

 

 

 

När nästa bilder är tagna är vi framme på dag 32 i Lauras dräktighet. Före sin förra kull gjorde hon snöänglar i höstens första snö. Nu försöker hon på vinterns sista skare och det går inte lika bra. Jag kan se hennes mage men den syns inte lika bra på bilderna.
DSC_0048 DSC_0049 DSC_0051