V-kullen

Så det kan bli

Valparna blev 8 veckor på påskaftonen. Jag fick då ta besiktning och vaccination på måndagen annandag påsk. Min suveräna veterinär ställde upp fastän det var röd dag. Jag hade tid klockan 9 och första valpen skulle hämtas klockan 11. Valpköparna sov över bara två mil från mig eftersom dom hade väldigt lång väg att åka. Men deras valp, Vectra, hade ett fel som jag inte kunde se och inte var förberedd på alls. Den hade blåsljud på hjärtat. Ett fel som kan växa bort men jag kan inte garantera det. Etthundraelva eurasier valpar har fötts hos mig och det här är den första, förhoppningsvis den sista. Så jobbigt det blev för oss, valpköparna och mig. Vi kom överens om att valpen får stanna hos mig tills vidare. Ny veterinärkoll vid 12 veckor och om valpen är frisk då så kan dom köpa den. En av hanarna, Vildiz, flyttar inte förrän om två veckor. Valkyria, Freja, ska stanna på gården. Sizko har flyttat hem till sina ägare Tomas och Cissi. Kvar har jag nu tre mycket aktiva 9-veckors valpar som kräver en hel del. Lugnet har inte lagt sig över gården ännu men det här är sista inlägget för V-kullens valpdagbok.